U petak, 14. rujna, sudjelovali smo u akciji Zelena čistka. Svaka je skupina dala svoj maksimalan doprinos kako bi okoliš Vrtića bio što ugodniji za život. Predškolske skupine Bombončići i Zvijezdice razgovarale su na temu „Više smeća, manje smeća“ te o važnosti očuvanja okoliša. Limači su u razgovoru pokazali koliko su ekološki osviješteni. Patrik: „Čistka bi bila kad bi sve bilo bez ijednog smeća, a smeće je zarazno i smrdi.“ Toma: „Smeće se vozi na veliki otpad ili u kante.“  Tonka: „Potok je u šumi i treba ga okrečiti da bude čist jer onda mogu plivati i živjeti ribice i još neke male životinje.“ Maja: „Mi ćemo naše dvorište sveeee očistiti! Brzo nam bude lijepo.“ I zaista, Limači su se brzo bacili na posao i pripomogli prijateljima u čistki okoliša Vrtića.
Ni Bipsići nisu bili manje vrijedni: osim što su uredili cvjetnjak na terasi i pokupili smeće oko Vrtića, puno su razgovarali i promatrali fotografije čiste i onečišćene prirode. Razgovarali su o tome što se događa sa životinjama u zagađenoj prirodi te o recikliranju. Ponovili su koji otpad se kuda odlaže, a kao poticaj koristili su male limene kontejnere. I maleni Kikići marljivo su očistili jasličko dvorište. Pronašli su potrganu plastičnu lopaticu te ponešto papira pa su i oni imali priliku naučiti kako pravilno razvrstati otpad.
Osim što su pokupila smeće oko Vrtića, djeca su i  očistila svoje gredice na vrtu te zeleni otpad odložila na kompostište. Uživali smo u predivnom danu i u radovima kojima su naš vrtić učinili ljepšim i urednijim mjestom, a usput i napravili mjesta za sadnju novih biljaka.