Naši Limači prošlog su tjedna imali krcat raspored! Pomislili biste da su ih izrada kreativnih kostima te ples i pjesma za maskembal u potpunosti iscrpili, no čini se kako je sve to bilo tek zagrijavanje za ono što je uslijedilo.

U srijedu, 6. ožujka, ugostili su Dijanu i Luciju Komazin i njihove instrumente. Violina, flauta i rog izazvali su potpuno oduševljenje među Limačima. Uočavali su različite zvukove instrumenata, glasnoću, tempo i druga obilježja skladbe. Primijetili su kako neke skladbe zvuče veselo i mogu biti baš smiješne, a neke su malo tužnije. Ipak, tuzi nije bilo mjesta u ovoj skupini, pogotovo kada je na red došlo sviranje. Svatko je imao priliku istražiti instrumente i na tren postati pravi glazbenik pa ovim putem zahvaljujemo Dijani i Luciji što su Limačima omogućile ovakvo dragocjeno iskustvo.

A ništa manje vrijedno iskustvo sljedećeg dana omogućio je tata Pavlinić pozvavši Limače u pekaru Zlatni klas. Limači su znatiželjno promatrali velike miksere i druge strojeve u pekari i postavljali razna pitanja vezana uz proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda. Tata Pavlinić je strpljivo odgovarao na sva dječja pitanja, a na kraju Limačima podijelio ukusne, svježe pečene slance. Zahvaljujemo ovom prilikom gospodinu Pavliniću i djelatnicima pekare što su približili Limačima proces prozivodnje pekarskih prozivoda, ali i samo zanimanje pekara. Donosimo neke dječje izjave zabilježene prilikom posjeta pekari:

“Ovo tu je ko mješalica za beton – tak veeeelika!”
“Kolko tu ima puno brašna, hiljadu pet i sto kila?”
“Ovdje je jako jako vruće, ne mogu više izdržati, upalila mi se glava!”

Limači su nam s ovog veselog tjedna poslali pregršt fotografija koje donosimo u galeriji. Nadamo se da će vas veselje koje pršti s fotografija natjerati da i sami na kratko postanete dio vesele atmosfere. Dragi roditelji, bake i djedovi, dobrodošli ste u našu skupinu! Možda nam možete prezentirati vaše zanimanje ili hobi, ispričati priču, a možda se samo malo poigrati s nama ili izraditi nešto kreativno. Volontiranje roditelja u skupini najviša je razina suradnje koja za dijete, ali i za odnos roditelj-odgojitelj nosi mnogo dobrobiti, poput osjećaja sigurnosti, razvoja pozitivnije slike o sebi te uspostavljanja bliskog odnosa. Javite se svojim odgojiteljicama i dogovorite termin druženja, takvu količinu zadovoljstva ne želite propustiti. 🙂