Tjedan zdravlja u vrtiću

Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja.

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u tjednu od 6. do 9. travnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u sklopu projekta Živjeti zdravo, u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović organizira proslavu Tjedna zdravlja u vrtiću.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike.

Aktivnosti su organizirane tako da se svaki dan obilježava jedna od aktivnosti važnih za očuvanje zdravlja. Tako u utorak, 6. travnja s djecom razgovaramo o važnosti tjelesne aktivnosti pod geslom Uskočimo U Utorak! Srijeda, 7. travnja je najvažniji dan u obilježavanju ovog tjedna, Svjetski dan zdravlja.  Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet. U tu svrhu se podsjećamo da nismo svi jednaki i da nemamo iste mogućnosti ni sposobnosti, ali da svi imamo pravo na zdravlje. Za zdravlje je važna i pravilna prehrana koja nije dostupna svima te su aktivnosti usmjerene i na temu prehrane uz moto Super-zdrava Srijeda! U četvrtak 8. travnja Čuvamo Čistu vodu u Četvrtak! provedbom brojnih aktivnosti o važnosti vode za život. Na samom kraju tjedna, u petak pozivamo vrtiće da Probdijemo Pospani Petak! uz osvješćivanje važnosti odmora i sna za zdravlje.

Na mrežnoj stranici projekta Živjeti zdravo, u rubrici #ŽivjetiZdravoUVrtiću, nalaze se dodatne ideje za vrtiće i roditelje, ali i niz materijala kojima se mogu koristiti svi koji žele pronaći ideje za aktivnosti s djecom.