Održana 3. radionica iz ciklusa “Rana pismenost – u čemu je kvaka?”

U srijedu, 21. ožujka 2018. održana je stručna radionica na temu pripovijedanja. Radionica je dio ciklusa radionica pod nazivom „Rana pismenost – u čemu je kvaka?“ namijenjenih odgojiteljima iz DV Križevci, DV Zraka sunca, DV Sv. Josipa i DV Čarobna šuma, a organizira ih logopedinja iz Dječjeg vrtića Križevci, Maja Krušić.

Pripovijedanje je jedna od temeljnih vještina važnih za čitalačke sposobnosti i pokazatelj jezičnih teškoća i teškoća u čitanju. Uključuje velik broj naprednih vještina kao što su nizanje događaja, uporaba rječnika, razumijevanje uzročno – posljedične veze i iznošenje ideja. Zato je važno odgojitelje upoznati s načinima poticanja pripovjednih sposobnosti u predškolskom razdoblju.

Cilj radionica je podučiti odgojitelje kako prepoznati pojavnost određenih aspekata rane pismenosti u određenoj dobi i načinima poticanja unutar skupine, kroz vođene aktivnosti, u oblikovanju materijala u centrima početnog čitanja i pisanja i savjetovanju roditelja. Pretpostavka je da će bolje poznavanje urednog razvoja predvještina čitanja i pisanja odgojiteljima pomoći u uočavanju odstupanja i rizika za specifične teškoće učenja: disleksiju, disgrafiju i diskalkuliju.

Materijali izrađeni na ovoj radionici bit će izloženi na Dječjem odjelu, a kako smo se obogatili novim znanjima te pritom i zabavili, pogledajte na fotografijama.

Tags


Ovdje još nema sadržaja za prikaz.