MJESEC LISTOPAD U ODGOJNOJ SKUPINI “BUBAMARE”

 

Listopad je mjesec u kojem se svake godine provode mnoge aktivnosti. Početkom mjeseca proveli smo aktivnosti u sklopu Dječjeg tjedna na temu Dječjih prava i obaveza. Djeca su naučila koja su njhova prava, ali i obaveze. Zdrastvena voditeljica Ivana i pedagoginja Ljiljana gostovale su u skupini, a kroz čitanje priča i razgovor ukazale su djeci na važnost osobne higijene i pristojnog ponašanja. Za kraj tjedna posjetili smo našu gradsku knjižnicu gdje nas je lijepo ugostila knjižničarka Tereza. Provela nas je kroz knjižnicu i na dječjem odjelu nam je pročitala priču. U vrtiću nas je posjetio Bibliobus pa smo po prvi puta posudili slikovnice koje svakodnevno čitamo prije ili poslije dnevnog odmora.

Polovicom mjeseca provodili smo sklop aktivnosti povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su kroz istraživačko-spoznajne, likovne, glazbene i ostale aktivnosti raznovrsnog izražavanja i stvaranja usvojila proces od zrna do kruha. U suradnji sa kuharicama zamijesili smo, izradili i ispekli medenjake za naš svečani stol povodom Dana kruha. U suradnji s roditeljima djeca su kod kuće izradila proizvode od brašna kojima su također obogatili naš stol.

Dolaskom jesenskih kišnih dana, dovršili smo obogaćivanje vanjskog prostora terase započeto početkom mjeseca na radnoj akciji s roditeliima. Djeci smo za aktivnosti ponudili igre prometa, farme, građenja i konstruiranja, likovnog i glazbenog izražavanja, kutak za čitanje. Sa djecom smo posadili cvijeće i začinsko bilje koje je dodatno ukrasilo nas vanjski prostor, a u suradnji sa roditeljima koji su nesebično prihvatili svaki poziv na suradnju. Sudjelovali smo na ovogodišnjoj “Tikvijadi” u organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA za koju smo izradili životinje od bundeva (bubamara, kit, sova, guska..) i likovne radove u raznim likovnim tehnikama. U vrtiću smo ispekli tikvu i upoznali je i osjetilom okusa.

Povodom Svjetskog dana štednje krajem mjeseca naša skupina posjetila je poslovnicu Erste banke u našem gradu. Djelatnice banke djeci su pokazale rad brojača novčanica, te upotrebu bankomata, a djeca su pokazala zavidno znanje o novcu te proširili svoje spoznaje. Ispričali su kako doma imaju kasice u kojima štede za slatkiše, odjeću, bicikl… Znali su da je euro novac koji se danas koristi kao sredstvo plaćanja. Djeca su počašćena balonima, slatkišima i prigodnim likovnim materijalima, a zauzvrat su u znak zahvale poklonili djelatnicama kasicu sa zaštitnim znakom dječje štednje (medvjedić) i plakat sa likovnim radovima kao uspomenu na poučan posjet.

Tags


Ovdje još nema sadržaja za prikaz.