Aktivnosti odgojne skupine ,,Gumbeki”

Tijekom listopada provodili smo aktivnosti na temu voća i povrća, gdje su djeca kroz istraživačke aktivnosti klasificirala plodove jeseni prema mjestu rasta (vrt, voćnjak, vinograd, polje, šuma…) te po obliku, boji, veličini i količini s ciljem upoznavanja i učenja početnih matematičkih pojmova.

U okviru životno-praktičnih i radnih aktivnosti izradili smo ražnjiće od voća (banana, jabuka, nektarina, grožđe, kruška) koje su djeca samostalno pripremila (oprala, narezala i nanizala na štapiće) razvijajući tako finu motoriku šake, a ražnjiće su po završetku aktivnosti sva djeca ponosno degustirala. Za proslavu Dana kruha djeca su od kuće donijela proizvode od brašna koje su izradili sa svojim najmilijima, a u vrtiću smo izradili pogačice od sira. Tijekom aktivnosti djeca su imala priliku mijesiti i oblikovati tijesto, istraživati teksturu, gustoću i svojstva tijesta.

U likovnim aktivnostima djeca su se izražavala kroz crtanje, slikanje, rezanje, lijepljenje i modeliranje na temu jeseni pa smo tako izradili jesensku krošnju stabla, kompot od jabuka, kruh i peciva, voće i povrće, lišće.

Glazbene aktivnosti koje smo provodili bile su igre s pjevanjem “Igra kolo”, “Mali bratec Ivo”, “Jež”, pjevanje pjesmica “Jesenska pjesma”, “Molba gljive muhare”, “Kruška, jabuka, šljiva”, “Mlin”, “Pekar”, “Jesen”.

Ispričali smo priče “Tri jabuke sa bakinog ormara”, “Djedova pogača”, “Od zrna do kruha”, “Juha od bundeve”, te glumili lutkama na štapu u igrokazu “Kruška i jabuka” i odglumili dramatizaciju priče “Djed i repa”.

Tags


Ovdje još nema sadržaja za prikaz.