Dragi roditelji, sve preporuke i najnovije informacije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su na: https://www.hzjz.hr/ , https://zdravlje.gov.hr/, https://www.koronavirus.hr/

U sljedećem dokumentu pročitajte preporuke za provođenje i organiziranje vremena kod kuće:

Preporuka za boravak kod kuće

U priloženom videu pogledajte kako se zaštiti od zaraznih bolesti:
Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti

Također, na ovim poveznicama pogledajte kako kroz razgovor približiti svojoj djeci Koronavirus i time postići njihovo bolje razumijevanje situacije i nošenje s novim trenutnim načinom života.

Kako objasniti koronavirus mlađoj djeci

Što je koronavirus-slikovnica

Kako razgovarati s djecom o koronavirusu

Na sljedećoj poveznici pogledajte kako pravilno prati ruke:
Kako pravilno prati ruke

Preporuka zdravstvene voditeljice je i da svakodnevno sa svojom djecom barem desetak minuta i vježbate. Primjer jedne fizičke aktivnosti pogledajte na slici.

JASLICE – VRTIĆ, MOJ DRUGI DOM, mjesto je gdje se u zdravom i sigurnom okruženju uči kako biti zdrav te fino pojesti, a sve uz puno igre.

Od samog dolaska prilagođavanje novim životnim uvjetima, prostoru, novim osobama te drugačijem, novom dnevnom ritmu, olakšano je pozitivnim okruženjem, punim strpljenja, razumijevanja, topline i nježnosti svih.

Biti i ostati zdrav je najvažnija životna činjenica – pravo djeteta i sve pretpostavke moraju biti zadovoljene, nedjeljive su, međusobno ovisne i jednako važne.